Zašto uložiti u car detailing (detailing automobila)

car detailing spoljasnost

Car detailing se često meša sa običnim, uslužnim pranjem vozila, ali ipak ima mnogo razlika.

Između ostalog, vrši se detaljno čišćenje svih na oko vidljivih i nedostupnih površina pri čemu se uklanjaju tvrdokorne nečistoće, površine se dezinfikuju i pojedina mesta i nedostaci repariraju i dezinfikuju.

Car detailing je važno ulaganje za svaki automobile i postoje mnogobrojni razlozi zašto vozači treba da ga uvrste u rutinsko održavanje svog ljubimca.

DA LI JE MOGUĆE OBAVITI CAR DETAILING KOD KUĆE?

Kućni uslovi nisu pogodni za obavljanje posla kao što je detailing automobila. Za uspešno obavljanje istog potrebni su pre svega znanje, iskustvo i veština, a takođe i sredstva za rad.

Zato se car detailing radi isključivo u profesionalnim servisima, od strane iskusnih tehničara.

Bez obzira na to, vredi uložiti u malo detaljnije čišćenje automobila i spolja i iznutra ukoliko želite da on dugo ostane funkcionalan i da budete bezbedni u saobraćaju. Uz to, vozilo postaje atraktivnije i udobnije tokom vožnje.

#1 ZAŠTITA OD PROPADANJA

Car detailing Vašem automobilu i svim njegovim delovima značajno produžava vek trajanja. Sprečava se korozija, ljuštenje laka na karoseriji, stvaranje ogrebotina i pojava oštećenja na plastici. Onemogućen je negativan uticaj vremenskih prilika.

Takođe je važno da se istakne činjenica da motor radi bez poteškoća kada se sa njega skine prljavština, što ga dugo održava funkcionalnim. Smanjuje se verovatnoća da će se dogoditi iznenadan kvar izazvan prisustvom nečistoća.

#2 BEZBEDNOST NA PUTU

Čist automobil čini vožnju sigurnijom. Na primer, ukoliko su stakla detaljno oprana vidljivost prilikom kretanja na putu je odlična po svim uslovima.

Ne dolazi do verovatnoće da će vozač udariti u drugo vozilo, pešaka ili neku prepreku i time povrediti ili ubiti sebe i druge, a takođe uništiti automobil. Iznenađujući je broj saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile zbog smanjene vidljivosti uzrokovane prljavim ili zamagljenim staklima.

#3 ČUVATE ZDRAVLJE VAS I VAŠIH PUTNIKA

Tokom procesa čišćenja koji obuhvata car detailing, vrši se dezinfekcija enterijera automobila i time se eliminišu alergeni i štetni mikroorganizmi koji mogu ugroziti zdravlje vozača i ostalih osoba koje putuju sa njim.

Ovo je posebno važno kad imate malu decu i kućne ljubimce ili zdravstvene poteškoće kao što su astma i ekcem. Javljaju se učestale glavobolje, upala sinusa, malaksalost i iritacija očiju i nosa.

Osim što može doći do pojave infektivnih bolesti, prisutna medicinska stanja u prljavom okruženju, kao što je neuredno i zanemareno vozilo, postaju izraženija i prateći simptomi su intezivniji. Pogotovo su rizične kabine vozila koje se godinama ne čiste.

#4 VREDNOST VOZILA RASTE

Svako pri kupovini polovnog vozila vodi računa o tome da ono bude što bolje očuvano i da što manje ulaže u njega. Ukoliko redovno vozite svog ljubimca na car detailing, sigurno ćete, kada ga jednog dana budete prodavali, dobiti od 10-15% više novca od sume koja bi bila ponuđena ako je auto prljav i zapušten. A možda čak i više.

Zato periodično zakažite redovno održavanje eksterijera i enterijera vozila i sačuvajte njegov lep izgled, a uz to održite njegove performanse i bezbednost prilikom kretanja u saobraćaju. Ljudi će brže uočiti Vaš oglas kad ga budete postavili i neće postojati poteškoće prilikom pronalaženja kupca, procene vrednosti i prodaje.

#5 HIGIJENA AUTOMOBILA MNOGO GOVORI O VAMA

Verovali ili ne, način održavanja automobila je odraz Vašeg temperamenta, urednosti i ozbiljnosti. Ovo pogotovo važi ukoliko je Vaš automobil namenjen u službene svrhe. Tada stvarate utisak osobe koja je organizovana, puna samopouzdanja i uredna.

Profesionalna, odgovorna, tačna i posvećena svom zanimanju. Da ne govorimo o tome koliko ćete biti raspoloženi i vedri dok vozite čist i doteran automobil. Formirajte lepu sliku o sebi i neka Vam Vaš auto pomogne u tome.

CAR DETAILING ZA EKSTERIJER I ENTERIJER AUTOMOBILA

Pranje spoljašnjosti automobila se obavlja ručno i nakon toga se pomoću gline uklanjaju nečistoće čije eliminisanje standardnim deterdžentima nije moguće. Takođe se obavljaju korekcije farbe, kamufliranje manjih površina koje su zahvaćene korozijom i poliranje.

Unutrašnjem delu auta se posvećuje još više pažnje jer tu postoji dosta nedostupnih zona. Kada se svaki deo tretira, na kraju se parfimiše čitava kabina i time uklanjaju i neprijatni mirisi poput onog koji potiče od duvanskog dima.

POSLE CAR DETAILING-A AUTOMOBIL IZGLEDA PRELEPO

Ne smemo zaboraviti na estetiku. Mnogi vozači posle odrađenog detailing-a nisu prepoznali svoje četvorotočkaše.

Šalu na stranu, ova procedura zaista transformiše čitavo vozilo i vraća mu prvobitni izgled koliko god je to moguće.

Prljavo vozilo sa ogrebotinama i koroziji na pojedinim mestima postaje blistavo čisto, sigurno i komforno.

Nestaju tvrdokorne mrlje, potencijalne opasnosti po Vaše zdravlje i rizici od saobraćajnih nezgoda.

I da li još uvek razmišljate vredi li investirati u car detailing?