Zašto se preporučuje da zakažete Car detailing pre nego što prodate svoj auto

unutrasnjost-automobila

Doneli ste odluku da želite prodati svoj auto jer hoćete da kupite novi, treba Vam novac za nešto drugo ili postoje neki sasvim drugačiji razlozi. Bez obzira na povod prodaje, automobil ćete mnogo brže prodati ukoliko je očuvan, čist i funkcionalan.

Niko ne želi da baca pare na zapušteno vozilo, a prodaju Vam može dodatno ubrzati ulaganje u car detailing. Pre nego što uslikate automobil i postavite oglas na internet, doterajte ga tako da budući kupac bude u potpunosti zadovoljan svojim odabirom i ulogom.

DETALJNO ČIŠĆENJE AUTOMOBILA JE OBAVEZNO UKOLIKO ŽELITE DA GA PRODATE

Automobil koji se ne održava redovno i ne čisti izgleda ružno i predstavlja izvor zaraze. Skraćuje mu se vek trajanja jer je podložniji kvarovima i propadanju materijala od kojih je načinjen. Isto tako, retko ko će se usuditi da kupi takvo vozilo i da se kocka.

Čak i ako neko bude kupio zapušten auto, ne zaboravite da ćete za njega dobiti i dosta manje novca jer u takvom stanju pada mu tržišna vrednost. Uz prljavštinu u automobilu, ogrebotine na laku, fleke na sedištima i neprijatan miris kabine od cigareta moraćete da se namučite sa prodajom jer će potražnja biti niska, a zarada još pored svega nikakva.

NAKON CAR DETAILING-A VAŠE VOZILO ĆE BITI PRIVLAČNIJE KUPCIMA

Mnogo više vozača će se zainteresovati za čisto vozilo o kome je bivši vlasnik vodio računa nego za zapuštenog i prljavog četvorotočkaša.

Ulaganjem u car detailing moći ćete da dobijete mnogo više novca za prodato vozilo, da ga prodate brže i da mu vratite izgled koji je približan onim prvobitnim. Novac koji ćete dati na detailing će se vratiti Vama posle prodaje auta i još ćete biti u plusu.

Potencijalni kupac neće mnogo razmišljati i gubiti vreme ukoliko naiđe na dobru priliku, jer blistavo čisto, uredno i očuvano vozilo je nešto što svaki vozač želi da ima. Ne zaboravite da ta čistoća ima uticaj i na bezbednost vožnje što će takođe povećati zainteresovanost kupaca za Vaše vozilo.

ZBOG ČEGA TREBA DA SE OBRATITE PROFESIONALCIMA ZA CAR DETAILING?

Samostalno nećete moći da obavite posao kao što je car detailing. Za to Vam treba dosta vremena, iskustva i sredstava, ali i adekvatni uslovi za rad.

Zato bolje sve prepustite obučenim osobama koje su vešte i dobro upoznate sa svakim korakom car detailing-a i koji će svojim trudom preobraziti Vaše vozilo i pravilno ga pripremiti za prodaju.

KAKO ĆE CAR DETAILING POBOLJŠATI AUTOMOBIL KOJI JE PREDMET PRODAJE?

Car detailing je mnogo više od čišćenja. Ovaj proces će učiniti Vaš automobil estetski lepim, sigurnim i komfornim za vožnju. Sa pažnjom se podjednako tretiraju i enterijer i eksterijer. Najčešće, izgled kabine presudan je za donošenje odluke o kupovini.

Kupcu će biti drago što je auto iznutra očuvan i uredan i što neće morati nakon kupovine da brine o tome kako mora detaljno da ga očisti. Tretira se svaki vidljivi i nevidljivi deo kabine. Čisti se i svaki delić kontrolne table koju budući kupac prvo i uoči kad otvori vrata automobila i pogleda unutra. Nakon pranja, enterijer se parfimiše da bi sve lepo mirisalo, a boravak u vozilu bio još prijatniji.

Spoljašnjost se čisti ručno i usput je moguće ukloniti manje ogrebotine na lakiranim površinama i pojedine fabričke greške na laku. Blistava karoserija čini da automobil izgleda novije, a detaljno očišćeni točkovi doprinose estetskom izgledu.

Prilikom prodaje vozila velike su šanse da će zainteresovana osoba poželeti da pogleda i motor. Korisno je i to što car detailer profesionalci čiste i površinske delove motora, te će na prvi pogled izgledati da je automobil veoma dobro održavan i očuvan.

ŠTA JOŠ MOŽETE DA UČINITE DA UBRZATE PRODAJU SVOG AUTOMOBILA I ZARADITE ŠTO VIŠE NOVCA?

  • Iz automobila izvadite sve lične stvari i izbacite smeće. Automobil će izgledati bolje i privlačnije kupcima. Stiče se utisak urednosti i ozbiljnosti prodavca.
  • Odvezite automobil kod pouzdanog majstora koji će ga pregledati i nagovestiti Vam ukoliko ima nekih funkcionalnih problema. Takođe, pomoći će Vam da preciznije odredite cenu vozila na osnovu njegovog trenutnog stanja. Tako ćete znati da nećete omašiti u proceni vrednosti.
  • Ukoliko ste zaposleni, može doći do poteškoća sa pronalaženjem termina za sastanak sa zainteresovanim mogućim kupcima. Pokušajte svakako da van posla budete što fleksibilniji jer će tad i brže doći do prodaje.
  • Oglasite prodaju svog auta na sajtovima koji su specijalizovani za to. Odaberite najposećenije sajtove da bi Vašu ponudu video što veći broj ljudi. To automatski uvećava verovatnoću da će ubrzo doći do uspešne prodaje.