Zašto nikada nećete moći da operete auto kao profesionalac

opran-auto-moje-pranje

Rešili ste da doterate svog ljubimca, da ga operete spolja i iznutra i dezinfikujete? Odmah da Vam kažemo da to ne pokušavate sami jer očekivane rezultate nećete ostvariti.

Pranje kod kuće je sasvim u redu kada je u pitanju održavanje vozila koje se periodično profesionalno pere i čisti. Sve ostalo treba da prepustite veštim rukama stručnjaka, a razloga za to ima mnogo.

PRVO I OSNOVNO – NEĆETE NIŠTA UŠTEDETI

U uslužnom servisu za dubinsko pranje vozila troši se daleko manje resursa nego u slučaju pranja kod kuće. Govorimo o količini utrošene vode za pranje i ispiranje, deterdžentima i drugim sredstvima za negu i higijenu vozila.

Tehničari u uslužnom servisu znaju kako da se ophode prema svakom vozilu tako da ga savršeno operu i očiste. U vašem slučaju može se dogoditi da sedišta ostanu mokra pa da postanu podloga za razvoj plesni ili da grubim sunđerom ili krpom stvorite ogrebotine na laku od brisanja.

To naravno vodi ka neželjenim dodatnim troškovima za koje uopšte nije postojala potreba.

NE POSEDUJETE PROSTOR I SREDSTVA

Voda od pranja automobila može negativno uticati na zemljište i za nju je potreban poseban odvod, što priznajte većina vozača nema. Da bi auto bio u potpunosti čist, dezinfikovan i bezbedan za vožnju neophodno je upotrebiti specijalne mašine, alate i ekološki bezbedne hemikalije, a dosta toga nije moguće pronaći u slobodnoj prodaji.

Svako od tih sredstava proizvodi se za profesionalnu upotrebu i samo tehničari u uslužnom servisu za pranje vozila ih koriste tokom svakodnevnog obavljanja posla. Tehničari znaju kako da sa ekonomičnom potrošnjom vode, brzim sušenjem tapaciranim delovima i namenskim hemikalijama postignu maksimalan nivo čistoće.

Čak i za nanošenje zaštite za lak potrebno je vozilo skloniti od sunca i čitav posao raditi na određenoj temperaturi i vlažnosti vazduha da bi rezultati bili perfektni.

MANJAK VREMENA

Nemamo svi potrebno vreme da se posvetimo detaljnijem pranju vozila. Tokom kućnog pranja i čišćenja mnogi vozači planiraju da to obave brzo jer ih čekaju drugi poslovi ili pak odmor sa porodicom ili prijateljima.

Pranjem na brzinu preskočićete bitne zone, nećete se posvetititi zavučenim spoljašnjim i unutrašnjim delovima i takođe neuspešno eliminisati uzročnike infektivnih bolesti poput bakterija i gljivica kojih u prljavim vozilima ima mnogo. Neprijatne mirise ćete maskirati umesto da ih zauvek uklonite iz kabine.

Kratko i jasno – Sizifov posao. Detaljnije pranje i dezinfekciju prepustite obučenom licu, a vi tad odgledajte neki film, prošetajte se sa decom ili završite drugi važan posao.

NEMATE ISKUSTVO

Nedostatak iskustva i potrebnih veština će uticati na odsustvo željenih rezultata ili čak pravljenje grešaka koje Vas mogu skupo koštati.

Svaki zaposleni u uslužnom servisu za pranje pre nego što počne raditi prolazi kroz posebne obuke i usavršava svoje veštine da bi svaki radni zadatak obavio uspešno i vlasnike vozila oduševio konačnim rezultatima.

To je posao koji ne može svako da radi, a činjenica je da nismo stvoreni sposobni za sve. Nemojte uzalud trošiti energiju i mučiti se da na kraju shvatite da zapravo niste uradili ništa. Ili još gore oštetili vozilo.

DA BUDE JASNO – ZAKAZIVANJE DETALJNOG PRANJA NIJE LUKSUZ, VEĆ POTREBA

Vozači izbegavaju zakazivanje termina za detaljno pranje automobila kod profesionalaca jer misle da je to luksuz, ali zapravo u današnje vreme te usluge su povoljne i pristupačne i time dostupne svakome bez obzira na budžet. Mnoge greške kod kuće tokom amaterskog pokušaja detaljnog pranja da bi se plaćanje usluge izbeglo rezultiralo je oštećenjima na vozilu i unutar njega za koje je bilo neophodno izdvojiti mnogo novca.

Ne zaboravite da je za bezbednu vožnju važno da je automobil što čistiji, a i vek trajanja mu se time produžava. O tržišnoj vrednosti da ne govorimo. Pre će se prodati čisto polovno vozilo umesto zapuštenog.

ZAKAŽITE VEĆ DANAS DETALJNO PRANJE U USLUŽNOM SERVISU

Jednostavno potražite uslužni servis koji će odgovarati Vašim potrebama, a odabir će Vam olakšati iskustva drugih vozača koje možete saslušati u razgovoru sa njima ili možda potražiti jednako korisne recenzije na internetu i uveriti se koliko su korisnici zadovoljni uslugama određenog servisa.

Zakazivanje se obavlja odlaskom direktno u servis ili pozivom na broj telefona. Jednostavno i lako. U najkraćem vremenskom roku dobijate svog ljubimca nazad koji je savršeno opran, blistavo čist, prijatnog mirisa i nikad komforniji.

KOLIKO ČESTO TREBA PROFESIONALNO I DETALJNO PRATI AUTOMOBIL?

Profesionalci preporučuju da se automobil detaljno čisti i dezinfikuje na svakih 6 meseci.

Ovaj posao je potrebno obavljati i češće ukoliko se vozite svakodnevno ili sa Vama često putuju mala deca ili kućni ljubimci.

Čistoća je jedan od bitnih faktora za sigurnu vožnju i nikako se ne sme zanemariti.