Zašto ne možete sami održavati čistoću tepiha?

usisivac-tepih

Tepisi ne predstavljaju samo estetsku dopunu enterijeru. Uloga svakog tepiha je da pre svega obezbedi komfor pri kretanju kroz stambeni ili poslovni prostor i da pomaže u održavanju toplote podnih površina.

Da bi bio funkcionalan, tepih mora biti čist jer će u suprotnom predstavljati opasnost po zdravlje svakome ko ga upotrebljava i boravi u prostoriji gde se on nalazi.

Ako mislite da sami možete u potpunosti očistiti i dezinfikovati tepih, morate znati da je ipak to nemoguće i da je neophodno periodično zatražiti pomoć nekog ko je stručan.

NEMATE SVE ŠTO JE POTREBNO ZA SAVRŠENE REZULTATE

Oprali ste tepih i mislite da je u potpunosti čist? Ne, to nije tačno. Kućnim priborom za pranje i klasičnim deterdžentima nećete moći da uklonite nečistoće iz dubine tepiha, već će se eliminisati samo čestice prljavštine vidljive na oko. Takođe, mnoge fleke nećete moći sami da skinete.

Ne zaboravite i da nestručno pranje može da dovede i do stvaranja novih oštećenja na tepihu – naročito ako koristite gruba sredstva i jake hemikalije koje uopšte nisu namenjene za održavanje higijene tepiha.

Za dubinsko pranje i istinsku čistoću neophodni su:

  • iskustvo,
  • vreme,
  • strpljenje,
  • vešte ruke,
  • sredstva,
  • alati i
  • mašine.

Iz tog razloga, zatražite pomoć tima tehničara iz servisa za dubinsko pranje gde će Vaš tepih biti tretiran sa pažnjom, uz potpunu eliminaciju prašine i štetnih mikroorganizama.

PRLJAV TEPIH KAO LEGLO UZROČNIKA INFEKCIJA

Tepih je stanište brojnih štetnih mikroorganizma među kojima su gljivice i bakterije, uzročnici različitih kožnih i respiratornih infekcija.

Samostalnim čišćenjem kod kuće ne možete sami iskoreniti ove pretnje po zdravlje čoveka, a ako se tepih ne osuši kako treba dolazi do rizika od stvaranja plesni na vlaknima. Ovo nije samo loše po zdravlje, već se formiraju i oštećenja koja se veoma teško uklanjaju ili pak ostaju trajno na tepihu.

Dezinfekcija i dubinsko pranje tepiha naročito su važni i učestalo se rade ukoliko se ti tepisi nalaze u prostorijama gde često borave ugrožene grupe – deca, osobe sklone alergijama i kućni ljubimci.

DUBINSKO PRANJE TEPIHA PRODUŽIĆE MU VEK TRAJANJA

Dubinsko pranje u uslužnom servisu i redovno održavanje čistoće kod kuće – to je sve što Vam je potrebno da bi tepih što duže trajao i zadržao izgled kao da je nov i tek kupljen.

Jednom ili dva puta godišnje odnesite tepih na dubinsko pranje, gde će biti tretiran stručno i uz pomoć namenskih sredstava i profesionalnih mašina za čišćenje, dezinfekciju i sušenje.

Čak i tepisi stari nekoliko decenija koji su stajali zamotani na tavanu ne moraju biti bačeni i dubinsko pranje će biti sasvim dovoljno da postanu ponovo lepi i savršeno čisti.

ŠTA JE SA NEPRIJATNIM MIRISIMA?

Baš kao što zadržava čestice prašine, tepih upija i neugodne mirise različitog porekla. Često se dešava da kod kuće operete tepih i osušite misleći da ste odradili dobar posao i onda ubrzo primetite da oni nikako ne mirišu lepo.

Koristili ste mirišljave deterdžente, a tepih ima i dalje grozan miris. Firme koje se bave dubinskim pranjem imaju patentirane formule koje uklanjanju mirise koje za sobom ostavljaju cigarete, prosuta hrana kao i urin i feces životinja.

ŠTA OBUHVATA PROCES DUBINSKOG PRANJA TEPIHA?

Prvo se obavlja suvo usisavanje i četkanje tepiha da bi se pokupile sve vidljive, krupne nečistoće. Obavlja se predtretman za tvrdokorne mrlje koje je nemoguće ukloniti običnim pranjem. Ovako se eliminišu i fleke koje se godinama nalaze na tepihu i bezuspešno pokušavali samostalno da skinete ili ih sakrivali nameštajem.

Fleke se posle obavljenog predtretmana čiste, a zatim se obavlja trostruko čišćenje najfrekventnijih površina na tepihu. Time se iz najdubljih vlakana uklanjaju sve prisutne nečistoće.

Pranje se obavlja tako da se višak vode izvlači iz tepiha i time se on brzo suši jer ostaje blago vlažan. Na samom kraju obavlja se veoma važan antibakterijski i mirisni tretman tepiha. Tada se eliminišu štetni mikroorganizmi koji mogu narušiti Vaše zdravlje i uz to uklanjaju neprijatni mirisi – problem koji sami već dugo niste mogli da rešite.

DA LI JE DUBINSKO PRANJE TEPIHA SKUPO?

Ova usluga nikako ne predstavlja luksuz i nešto što osoba sa prosečnim primanjima ne može sebi da priušti. Naprotiv, u pitanju je potreba i jedan od bitnih koraka u održavanju funkcionalnosti i estetike tepiha, a samim tim i higijene prostora u kom živite ili radite.

Iz tog razloga svake godine u isto vreme pozovite uslužni servis i zakažite termin za dubinsko pranje Vaših tepiha. Oduševićete se rezultatima.

Tepisima će se vratiti boja i mekoća i divno će mirisati. Cena zavisi od veličine tepiha, odnosno formira se po kvadraturi.

Za veće kvadrature možete očekivati popuste i posebne pogodnosti za pravna lica što je velika olakšica.