Zašto je vašim tepisima neophodno profesionalno dubinsko pranje

usisivac-pranje-ciscenje

Sasvim je normalno da kretanje po tepisima u kući, stanu ili poslovnom prostoru vremenom dovodi do njihovog prljanja, koliko god mi pazili na njih. Unutar tkanja skupljaju se čestice i mikoroorganizmi koji mogu ugroziti zdravlje čoveka.

U svakom slučaju, veoma je ružno videti prljav tepih pun dlačica i mrvica i fleka koje se neretko sakrivaju nameštajem. Vrlo često, četkanje i usisavanje nisu dovoljni da bi Vaši tepisi ostali čisti, već je neophodna i pomoć profesionalnog servisa za dubinsko pranje i čišenje.

Neka Vaši tepisi ponovo zablistaju i postanu meki na dodir i mirisni. Moje pranje Vam pruža objašnjenje zbog čega morate redovno održavati tepihe i koju opasnost nakupljena prljavština nosi.

Periodično, veoma je bitno pozvati i tim koji će ih stručno oprati, a mi Vam što se toga tiče uvek stojimo na raspolaganju.

NEKAD USISAVANJE TEPIHA NIJE DOVOLJNO

Korišćenjem usisivača uklanjaju se samo vidljive čestice prljavštine. Ovako nećete moći da se rešite grinja i bakterija, kao i nečistoća koje su prodrle duboko u vlakna tepiha.

Neretko i sam proces usisavanja može biti opasan, pogotovo za osobe koje su podložne alergijskim reakcijama i koje pate od oboljenja respiratornog sistema kao što su astma i hronični bronhitis.

Naime, deo vazduha izlazi iz usisivača istovremeno kada se uvlačenje vrši, a sa tim vazduhom se deo pokupljenih alergena izbacuje u vazduh. Istraživanja su pokazala da je vazduh iz usisivača jednako prljav kao kanta za smeće i sunđer za pranje sudova.

PRISUSTVO MALE DECE I KUĆNIH LJUBIMACA ZAHTEVA DODATNI OPREZ

Češće tretiranje tepiha je obavezno ukoliko u svom domu držite kućne ljubimce ili imate malu decu koja puze i valjaju se po površini.

Klinci rukama dodiruju lice nakon kontakta sa tepihom, prosipaju grickalice po njemu i stavljaju ih u usta i svuda okolo razbacuju svoje igračke. Na taj način se prenose alergeni koji mogu izazvati reakcije poput osipa na koži i kijanja.

Dugoročno izlaganje prljavštini sa tepiha može ostaviti opasne posledice po nežan, dečiji organizam. Kada su u pitanju ljubimci poput pasa i mačaka, oni kretanjem po tepihu ostavljaju za sobom dlake sa tela, a i oni takođe mogu biti ugroženi od strane nečistoća i izazivača infekcija.

PRLJAVI TEPISI SU IZVOR ZARAZE

Da li ste znali da se u tepisima zadržava ogromna količina prašine i štetnih mikroorganizama koji uzrokuju različite infektivne bolesti?

Oni predstavljaju pravi magnet za prljavštinu poput dlačica, mrtve ćelije kože, fekalije insekata i druge tipove alergena, ali i bakterije i viruse.

Tepisi koji se ne održavaju često izazivaju ozbiljne zdravstvene probleme i kod odraslih i kod dece.

Često prosipanje hrane i hodanje u obući koja je namenjena za spoljnu upotrebu čine situaciju mnogo gorom.

U pitanju su nečistoće koje se ne mogu ukloniti na klasičan način, već ih se morate rečiti uz stručnu pomoć.

PREDNOSTI PROFESIONALNOG ČIŠĆENJA TEPIHA

Specijalnim alatom i ekološki bezbednim i efektnim hemikalijama profesionalni servisi za čišćenje će dubinski očistiti svaki tepih bez obzira od kog materijala je napravljen i koliko je debeo i gusto tkan.

Apsolutno sve nečistoće i pretnje po ljudsko zdravlje će biti eliminisane. Čak i najtvrdokornije i najupornije mrlje će biti uklonjene kao da nikada nisu ni postojale.

Životni vek samog tepiha će biti dosta produžen što znači da ga možete još duže koristiti i uživati u njegovom dezenu i mekoći. Vratiće mu se prvobitna boja i tekstura, što se ne može postići klasičnim metodama čišćenja.

MOJE PRANJE PAŽLJIVO DUBINSKI ČISTI I ODRŽAVA VAŠE TEPIHE

Iako možda tako izgledaju na prvi pogled, Vaši tepisi sasvim sigurno nisu za bacanje. Tretiranje od strane profesionalnog tima kao što je ekipa Moje pranje će im vratiti prvobitan izgled.

Površina više neće izgledati grubo i sivo, već sveže i baršunasto. Čak i ako su vrlo davno kupljeni, oni itekako mogu još godinama da Vas odlično služe.

Svaki tepih je za nas novi izazov kome se posvećujemo maksimalno i sa pažnjom čistimo i zaprljana mesta za koja ste mislili da ih je nemoguće ukloniti.

Naš tim sačinjen je od kvalifikovanih lica koja poseduju dragoceno iskustvo u vršenju delatnosti kao što je uslužno dubinsko pranje i čišćenje.

POTPUNO ČISTI I REDOVNO ODRŽAVANI TEPISI SU KLJUČ ZA ZDRAVO OKRUŽENJE

Vodite računa o higijeni prostora u kom živite i radite tako što ćete, između ostalog redovno negovati svoje tepihe. Ujedno čitavo okruženje će biti prijatnije i udobnije, smanjiće se rizik od infekcija i poboljšati kvalitet vazduha.

Vaši tepisi će izgledati kao da su tek kupljeni i ponovo će postati ukras svake prostorije. Moje pranje će ih transformisati pomoću svojih efektivnih metoda čišćenja, a sigurni smo da ćete biti zadovoljni rezultatima.

Javite nam se za saradnju.

Očekujemo Vaš poziv.