Zašto bi trebalo da angažujete profesionalce za čišćenje nameštaja?

ciscenje-namestaja-otac-sin

Kvalitetan komad nameštaja može biti vrlo skupa investicija u komfor, ali njegov izgled i trajanje će zavisiti od održavanja.

Čišćenje tapaciranog nameštaja nije lak zadatak. Bez dobrog čišćenja, tapacirani nameštaj može izgledati lose i da se sa njega širi neprijatan miris. Takav komad nameštaja, složićete se nije reprezentativan.

Zato je tu profesionalno dubinsko čišćenje presvlaka koje će  učininiti da vaš nameštaj izgleda bolje i da traje duže.

Ako želite da očistite presvlake, ali niste sigurni odakle da počnete, ovaj tekst će vam dati odgovor na pitanje zašto bi trebalo da angažujete profesionalce za čišćenje nameštaja.

Osnovni razlog zbog kojih treba da angažujete usluge profesionalnog dubinskog čišćenja tapacirunga je taj što oni imaju sva adekvatna sredstva za čišćenje, imaju iskustvo i uradiće mnogo bolji posao od vas po nižoj ceni nego što očekujete.

Čime se obavlja profesionalno dubinsko čišćenje nameštaja?

Mnogi vlasnici nameštaja ne znaju pravi način da očiste presvlake sa svog tapaciranog nameštaja pa često dodje do uništavanja komada nameštaja. Dubinsko čišćenje nameštaja je specijalizovan posao koji se najbolje obavlja ukoliko se poseduju adekvatne mašine i aparati.

Kada je u pitanju mebl, najbolji čistač presvlaka je paročistač. Upotrebom paročitača, može se prodrti do dubokih vlakana same presvlake, a da se materijal previše ne navlaži.

Čišćenje parom podiže najtvrdokorniju prljavštinu i ostatke, a istovremeno ubija sve bakterije ili buđ koji bi mogli da žive u tkanini. Za rad sa profesionalnim paročistačima, potreban je profesionalac sa iskustvom koji će vašem nameštaju vratiti u formu kao iz salona.

Jedan od razloga za angažovanje profesionalaca je to što je oprema za čišćenje parom glomazna i skupa i nije isplativa kada se retko koristi, te nije nešto što želite da držite u kući. Zato je jeftinije da unajmite prfesionalce koji će brzo, lako i jednostavno očistiti vaš nameštaj.

Ukoliko se vaši tapacirunzi  ne mogu čistiti parom, profesionalac će tačno znati koja sredstva mogu da koriste da bi vaše presvlake očistili na pravi način.

Koliko često treba dubinski prati tapacirani nameštaj?

Ako počnete da tretirate presvlake na nameštaju profesionalno od trenutka kada kupite komad nameštaja, može trajati godinama duže. Najmanje jednom godišnje trebalo bi da pozovete profesionalca za dubinsko čišćenje tapacirunga kako biste bili sigurni da će vaš nameštaj trajati što je duže moguće.

Što duže mrlje i ostaci hrane ostanu na presvlakama, to je veća šteta i teže će biti čišćenje. Prljavština se može spustiti u dublje slojeve tapacira, sve do tačke u kojoj će  biti nemoguće očistiti je. Ukoliko prljavština trlja vlakna, može pokidati vlakna, što će učiniti da presvlake izgledaju loše i na kraju ih treba zameniti.

Vratićete originalni izgled vašeg presvlaka  produžiti im život

Redovna profesionalna usluga čišćenja će vratiti originalni izgled vašim presvlakama na nameštaju. Angažovanje profesionalaca će učiniti da vaš nameštaj izgleda kao nov, i produžiti životni vek presvlaka vašeg nameštaja.

Oslobodićete se grinja, bakterija i drugih neželjenih organizama u nameštaju

Verujemo da ukoliko želita da sa nekim delite krevet, to sigurno nisu mikoorganizmi.

Profesionalno dubinsko čišćenje tapaciranog nameštaja će ubiti sve bakterije koje vaša presvlaka možda skriva, i iskoreniće sve buđi, plesni ili gljivice, što rezultira dobrim okruženjem i smanjuje sve štetne zdravstvene probleme za vas i vašu porodicu.

Očekujte čist i svež vazduh u vašem domu

Mnogi proizvodi za čišćenje na policama za kućnu upotrebu su toksični i mogu biti opasni za upotrebu ukoliko se ne koriste prema uputstvima. Profesionalci za čišćenje nameštaja koriste ekološka rešenja za čišćenje i preduzimaju sve osnovne mere predostrožnosti. Ovakva sredstva će dugo održavati svežinu vašeg tapeciranog nameštaja u vašem domu ili u kancelariji.

Kada koristite profesionalnu uslugu, primetićete veliko poboljšanje kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru. Vaša presvlaka može sakriti perut, prašinu i polen, kao i buđ i druge alergene koji se uklanjaju tokom procesa čišćenja a mogu biti uzročnici neprijatnog i ustajalog vazduha u prostoriji.

Štedi vreme

Sa užurbanim načinom života koji sada vodimo, retko ko je u mogućnosti da dobro, detaljno očisti nameštaj onako kako bi to mogle firme za profesionalno dubinsko pranje nameštaja. Oni koji imaju vremena za to, znaju da je u kućnim uslovima za to potrebno i po nekoliko sati, a za sušenje nameštaja i par dana (posebno ako se pretera sa vlaženjem mebla).

Zato, prepustite čišćenje profesionalcima dok vi uživate u šoljici svoje omiljene kafe. Vredi.

Pored vremena, štedi i novac

Iako vam u početku profesionalno čišćenje garniture može izgledati kao nepotreban trošak, izbegavanje održavanja može dugoročno koštati više.

Profesionalno dubinsko čišćenje vam pomaže da održite nameštaj u dobrom stanju duže, što znači da će izdržati test vremena tako da ne morate da brinete o troškovima zamene kauča ranije nego što je predviđeno.

Da ne zaboravimo i cene sredstava za čišćenje koje mogu biti dosta skupa za kućnu upotrebu.

Umesto da potrošite nekoliko hiljada za sredstva za dubinsko čišćenje ili više desetina hiljada dinara da kupite novi kauč, jer je presvlaka vašeg nameštaja zapuštena i prljava, pozovite servis za dubinsko pranje i u najkraćem roku će vaš krevet izgledati iznova kao iz salona.