Sve što je potrebno da znate o keramičkoj zaštiti

Sve što je potrebno da znate o keramičkoj zaštiti
  • Da li zaista karamička zaštita zaista vredi?
  • Da li ste ikada razmišljali o nanošenju keramičkog premaza na svoj automobil?
  • Da li su popularne tvrdnje o očuvanju boje vašeg automobila istinite?
  • Da li je to bolje od voskiranja i poliranja?
  • Kako se ponaša u odnosu na prednosti filma za zaštitu boje (PPF)? I da li je zaista vredno toga s obzirom na njegovu cenu?

Postavljali ste ova pitanja mnogo puta samo da biste na kraju bili zbunjeniji nego ranije.

Količina kontradiktornih informacija dostupnih na vebu ponekad može biti dosadna i zbunjujuća.

Danas ćemo vas provesti kroz osnove keramičkog premaza za automobile.

Šta je to, koje su njegove prednosti i mane, kako se ponaša u odnosu na poliranje voskom i druge alternative, i šta mi kao stručnjaci mislimo o tome.

Osnove keramičke zaštite auta

Želite da vaš automobil izgleda divno sve vreme i spremni ste da isprobate sve što je efikasno i trajno.

Isprobali ste sve osnovne stvari poput svakodnevnog pranja i mesečnog poliranja voskom da biste se rešili tih ogrebotina, mrlja, prljavštine i čega – ne. A ipak se vraćaju sledećeg dana sa dodatnim tragovima vrtloga od svih pranja.

Rešenje koje će učiniti da vaš automobil iz dana u dan izgleda fantastično uz samo malo redovnog održavanja.

Predstavljamo Vam keramičku zaštitu automobila, magični napitak za automobile o kome svi pričaju.

Šta je keramička zaštita auta?

Industrijski keramički premaz je rastvor hemijskog polimera koji se nanosi na spoljašnjost vozila da bi ga zaštitio od spoljašnjih oštećenja boje. Obično se nanosi ručno, stapa se sa bojom vašeg automobila i stvara dodatni hidrofobni sloj zaštite.

Zbog ovog hemijskog vezivanja i stvaranja novog sloja, fabrička farba automobila ostaje netaknuta.

Glavna ideja je sprečiti pojavu prljavštine, i mrlja na farbi i uništavanje prozirnog premaza.

Keramički premaz, koji se ponekad naziva i nano-keramički premaz, je trajno ili polutrajno rešenje za vaše brige u zavisnosti od premaza i vrste korišćenog polimera. Zbog svojih hemijskih svojstava, ne raspada se u normalnim atmosferskim uslovima kao što su kiša ili sunce.

Moje pranje koristi neke od najpopularnijih brendova keramičkih premaza danas.

Keramička zaštita auta i njegove prednosti

Keramički premaz, koji je postojan i lakši za čišćenje nakon nanošenja. Osim očiglednog, evo još nekoliko razloga da ga primenite u svom automobilu:

Keramička zaštita štiti od štetnih UV zraka

Možete samo zamisliti štetu koju štetni UV zraci sunca mogu učiniti laku vašeg automobila. Keramički premaz će zaštititi boju vašeg automobila od oksidacije, sprečavajući je da izbledi i izgubi dosadan izgled. Ovo je apsolutno istinito ako automobil parkirate napolju.

Keramička zaštita štiti od hemijskih mrlja

Hemijske mrlje koje nastaju od kiselih zagađivača u vazduhu su još jedna potencijalna šteta za vaš automobil. Keramički premaz će sprečiti ove zagađivače da se vežu za boju. Sa stopom zagađenja vazduha koja raste samo u gradu, keramički premaz može biti veliko olakšanje.

Hidrofobna priroda, lako se čisti

Kada je u pitanju poliranje voskom i druge vrste detalja, pranje automobila postaje glavobolja. Sa keramičkim premazom, ne morate da brinete da će se polimer istrošiti. (Uzgred, potpuno uklanjanje zahteva još jedan proces koji uključuje poliranje i mokro brušenje.)

Ne samo da se stapa sa bojom vašeg automobila, već i odbija vodu. To znači da će se sva prljavština i prljavština na bazi vode nakupljati na površini i na kraju skliznuti. Posle brzog mlaznog pranja i imate besprekoran auto bez starenja.

Sjaj poput “bombone”

Estetiku vole svi vlasnici automobila, keramički premaz daje sjaj i dubinu boje vašeg automobila. To će automobilu dati sjajan izgled, donoseći najbolje od originalne boje.

Tokom proteklih nekoliko godina, njegova popularnost je samo porasla. Recenzije korisnika i stručnjaka iz auto industrije su izuzetno pozitivne.

Da li Keramička zaštita auta zaista vredi?

Kratak odgovor je da.

Keramički premaz ima velike prednosti koje će dugoročno dodati vrednost vašem automobilu. To će učiniti vaš posao čišćenja i održavanja manje zamornim. Tako da provodite više vremena u vožnji i uživanju u automobilu nego da razmišljate o načinima da ga zaštitite.

Keramička zaštita automobila je jedna od najboljih usluga zaštite boje automobila dostupnih danas.

Štaviše, odmeravanje cena keramičke zaštite u odnosu na troškove godišnjeg održavanja i poliranja vozila voskom čini ga jednostavnim.

Ključ za očuvanje izgleda vašeg automobila je redovno održavanje.