Šta je detailing automobila?

detailing automobila

Detailing automobila čini vozilo besprekornim. Isprobajte ga što pre i pružite svom vozilu najbolju uslugu čišćenja.

Detailing automobila podrazumeva temeljno pranje vašeg automobila, do najsitnijih detalja.

Kroz naredne redove upoznajemo vas sa tehnikom detailinga automobila koja se svojim kvalitetom izdvaja iz postojeće ponude pranja vozila!

Automobil je u današnjem, urbanom svetu gotovo neophodan i kako bi vas služio treba mu pružiti najbolje. Detailing tehnika je obožavana širom sveta, ali se kod nas relativno skoro pojavila.

Vaš automobil zablistaće zahvaljući njoj, a šta je čini toliko posebnom pogledajte u narednim redovima.

Šta podrazumeva detailing automobila?

Detailing automobila podrazumeva temeljno pranje spoljašnjeg dela vozila, ali i njegove unutrašnjosti. Pritom se pregleda i briše kontrolna tabla automobila kao i sama svetla.

Pomenuli smo kontrolnu tablu vašeg automobila, pa ćemo nastaviti sa podrazumevanim čišćenjem unutrašnjosti vozila.

Detailing unutrašnjosti automobila

Detailing automobila podrazumeva usisavanje klasičnim usisivačem iz servisa, kojim se kupe veći komadi prljavštine. Na prvi pogled vaš automobil izgledaće sveže i čisto.

Grinje i minijaturne čestice prašine zalaze među pore sedišta, ulaze u sam materijal i to postaje njihov dom. Mešaju se sa prosutim česticama kafe ili soka, a mokra sredina privlači bakterije.

Koliko god ribali isprljano mesto kod kuće, činjenica je da unutrašnjost same teksture presvlake ili kože u automobilu ostaje prljava.

Detailing automobila spasiće vas dubinskih fleka i izvući aposolutno svu prljavštinu sa sedišta i poda vozila.

Prilikom odlaska na tretman detailinga automobila radnici će očistiti teže dostupne delove vozila. Postaraće se da izvuku prljavštinu između menjača, ispod papučica za vožnju, ali i iznad njih.

To su mesta koja najčešće prilikom klasičnog pranja vozila ne dobiju pun tretman zbog teže dostupnosti. Dezinfikuju se i poliraju površine u skladu sa materijalom od kog je napravljena sama kontrolna tabla vozila.

Pregrade sa suvozačeve strane neće otvarati ukoliko im ne naglasite, jer radnici poštuju kodeks i ne žele da zadiru u vašu intimu. Preporučujemo vam da ispraznite pregrade i odložite dokumenta kod kuće, kako bi mogli da ih učine blistavim.

Poliranjem će sačuvati kontrolnu tablu i sprečiti njeno propadanje, pritom joj dajući visok sjaj.

Gepeku se pridaje posebna pažnja, izvlači se rezerni točak i zatim pristupa izvlačenju najsitnijih četica prašine usisivačem i dezinfikaciji prostora. Stakla se poliraju finim, specijalizovanim krpama tako da ne ostaju trunčice tkanine na njima.

Napokon, nećete zateći mrlje od deterdženta jer su radnici u žurbi preskočili temeljno poliranje. Podižu se i brišu brisači i ovog trenutka prelazimo na opis detailinga spoljnog dela automobila!

Detailing spoljašnosti automobila

Detailing automobila se ogleda upravo u brisanju spoljašnjosti vozila. Podrazumeva poliranje i skidanje nakupljene prašine, čestica blata i različitih prirodnih otpadaka koji padaju sa drveća i nakupljaju se na krovu automobila.

Ono što detailing razlikuje od klasičnog pranja vozila jeste temeljno čišćenje felni i unutrašnjosti samog točka. Felne se skidaju i zatim posebno peru i poliraju, što nakon pranja daje vozilu glamurozan izgled.

Sam proces detailinga automobila smo opisali, ali to nije jedino što ga razlikuje od klasičnog dubinskog pranja.

Šta detailing automobila razlikuje od klasičnog pranja?

Prilikom klasičnog pranja vozila koriste se obični deterdženti, koji mogu oštetiti finu farbu vašeg automobila. Praktično je mogu izjesti, tako da boja postane svetlija.

Klasičan proces pranja funkcioniše po principu kofe. Kofa se puni čistom vodom i zatim se dodaju deterdženti i umače klasičan sunđer. Kada se pokupe nečistoće sa jednog dela automobila sunđer se ponovo umače u kofu i zatim cedi.

Proces se ponavlja nekoliko puta i sam sunđer nije potpuno čist, iako se cedi i natapa vodom. Čini se kao da jedan deo prljaštine skidaju, a zatim određeni procenat vraćaju na vaš automobil, što šteti njegovoj boji.

Kada odvezete auto na tretman detailinga radiće se po principu dve kofe i voda će se konstantno menjati. U jednu kofu se umače krpa, zatim se cedi i u drugoj ponovo natapa. Na taj način se sve nečistoće sa krpe uklanjaju i ne prenose iznova na vaš auto.

Ne koristi se običan sunđer, već mikrofiber krpe specijalizovane sa pranje automobila. Napravljene su od finih, kvalitetnih materijala koji ne ostavljaju tragove i temeljno čiste površinu. Pažljivo se biraju deterdženti, i isključivo su namenjeni za pranje automobila, tako da ne oštete boju vašeg auta.

Na deklaracijama takvih proizvoda ne nalaze se jake hemikalije, već blaga sredstva koja skidaju fine čestice prašine, ali i tvrdokorno blato.

Detailing automobila je relativno nov pojam u našoj zemlji, ali njegova cena nije drastično visoka. Predstavlja detaljno i bezbedno pranje automobila sa nešto višom cenom od prosečne, što je razlog više da ga isprobate.

Vaš automobil je zaslužio adevaktan tretman, zahvaljujući kom ćete očuvati njegovu lepotu i sjaj.