Soda bikarbona za čišćenje nameštaja i tepiha: 2 načina skidanja fleka!

devojka-tepih

Kod troseda od mebl-štofa svetle boje vremenom se na mestima sedenja ili ležanja stvaraju tamne fleke. Za čišćenje nameštaja, biće vam potrebna samo soda bikarbona, voda i raspršivač.

Miris i čistoća u kući najviše zavise od čistoće pre svega tepiha, zavesa, kao i mebl-štofa. Možete da osvežite i očistite namestaj od mebl-štofa i sami kod kuće na potpuno prirodan način. Kod troseda od mebl-štofa svetle boje vremenom se na mestima sedenja ili ležanja stvaraju tamne fleke. Za njihovo čišćenje, biće vam potrebna samo soda bikarbona, voda i raspršivač.

Proceduru možete da odradite na dva načina:

Prvi način: 5 kašika sode bikarbone promešajte u pola litre tople vode, dobro promućkajte da se soda rastvori i naspite tečnost u raspršivač. Ovu tečnost poprskajte na problematična mesta na nameštaju ili na celu površinu.

Drugi način: U raspršivač naspite toplu vodu, poprskajte nameštaj, a odozgo pospite sodom bikarbonom. Ovaj način je malo praktičniji, jer kod prvog načina može doći do zapušavanja prskalice.

Kako očistiti nameštaj od mebl- štofa uz pomoć sode bikarbone. Poprskajte nameštaj i ostavite da odstoji barem 2-3 sata, odnosno da se potpuno osuši. Nemojte da kvasite previše. Kada se osuši, uzmite usisivač i sve lepo usisajte. Rezultat neće izostati.

Istu proceduru možete da primenite i kod čišćenja fleka na tepihu.

Izvor: stil – kurir