Presvlačenje nameštaja – Kako obnoviti stari nameštaj?

Sigurno ste se pitali kako da obnovite svoj stari nameštaj koji volite. Mislili ste da je vreme za bacanje starog i kupovinu novog nameštaja. Izdvojili smo za vas nekoliko trikova kojima možete poboljšati svoj stari nameštaj na jeftini način.

Restauracija, tapaciranje i presvlačenje nameštaja su vrste ručnih zanata koje su ostale popularne i u ovom modernem period.

Restauracija se vrši kada je potrebno promeniti nešto iz unutrašnjeg materijala nameštaja, dok se presvlačenje nameštaja vrši kada je komad nameštaja u dobrom stanju, ali mu je potrebno promeniti samo material.

Koristeći svoj stari nameštaj, možete napraviti moderne i unikatne komade koji će ulepšati vaš životni prostor.

   

Da li ste znali…

…da počeci tapaciranja nameštaja vode poreklo iz Velike Britanije kada je u Londonu, u periodu pre XVIII veka, osnovano udruženje tapetara čiji je prvenstveni zadatak bio opremanje, dekoracija postave i unutrašnje tapaciranje sanduka za sahrane?

…da se za tradicionalno tapaciranje koristio materijal kao što su: životinjske dlake (kravlje, svinjske, konjske), seno, slamu, spiralne opruge. Sve se radilo ručno, sloj po sloj?

…da je 2006. godine na sajmu milionera u Belgiji izložen magnetni plutajući krevet danskog arhitekte Janjaap Ruijssenaars-a koji je tehnologiju razvijao šest godina u saradnji sa holandskom firmom Bakker Magnetics, vodećom na svetskom tržištu na polju magnetizma?

Navodno, specijalni magneti omogućavaju da krevet lebdi na oko 40 cm od poda izdržavajući težinu od skoro 900 kg. Ova tehnologija se može primeniti i na druge vrste nameštaja kao što su: stolovi, stolice, sofe. Cena ovog kreveta je oko 1.6 miliona dolara, dok manja dimenzija kreveta koja otprilike čini 1/5 standardnog, košta 153.000 dolara.