Čišćenje i poliranje farova – cena od 10e

Proces poliranja farova u potpunosti uklanja oksidaciju farova, fizička oštećenja i vraća optičku jasnoću svetala.

Naš detailing centar poseduje svo neophodno iskustvo da vaše farove na stručan način očisti, ispolira i keramički zaštiti.

Nestručnim radom na farovima možete ozbiljno ugroziti vašu  bezbednost i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.  

far

NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA

Sigurnost je najvažniji razlog za poliranje maglovitih, žutih farova. Moderni automobilski farovi napravljeni su od porozne polikarbonatne plastike.

Farovi se vremenom zatamnjuju i žute od oksidacije ultraljubičastim zracima, zagađenjima i nečistoćama na putevima, izloženosti vremenskim neprilikama, bubicama, izmetu ptica i hemikalijama za pranje automobila.

Nakon nekoliko godina vožnja noću je dramatično smanjena. Vožnja sa žutim ili zamagljenim sočivima predstavlja bezbednosnu opasnost. Rizici nezgoda drastično se povećavaju usled nedostatka odgovarajuće vidljivosti. Svaki odgovoran vozač duguje sebi i voljenima bezbrižnu vožnju noću.

Poliranje farova može poboljšati vašu noćnu vidljivost za čak 95%

Poliranje košta mnogo manje nego zamena. Obično je to oko jedne četvrtine troškova u poređenju sa kupovinom novih farova.

Čak i ako se odlučite za kupovinu novih farova, nakon otprilike dve godine, ponovo počinju da oksidiraju.

Značajno je jeftinije uraditi poliranje farova.

Poliranjem se uklanja oksidacija postupkom mikro-brušenja u više koraka. Zatim se polira sočivo i na kraju se nanosi zaptivač koji štiti plastiku od dalje oksidacije.

Obično manje od 2-3 sata. Većinu vremena je potrebno da se osuši svaki premaz. Stvarno vreme zavisi od toga koliko su žuti i oštećeni farovi.

U većini slučajeva vaši farovi će izgledati kao novi. Zasigurno vas očekuje pravo iznenađenje kad budete videli vaše farove nakon poliranja!