Odabir Car detailer-a i kome poveriti ovaj posao

Odabir Car detailer-a

Da bi se automobilu održale performanse i estetski izgled i što više produžio rok trajanja važno je pridržavati se pravila vezana za redovno održavanje istog. Pojedine poslove sami vozači mogu obaviti u kućnim uslovima, dok neke ipak treba da povere licima koja su obučena i stručna.

Nemamo svi vreme, sredstva i vešte ruke da se posvetimo profesionalnom čišćenju i doterivanju vozila, a nismo svi ni rođeni za sve. Recimo, car detailing se obavlja isključivo u specijalizovanom uslužnom servisu i smatra se korisnom investicijom, ali kako odabrati pravog car detailer-a?

MORA BITI ’’NA DOBROM GLASU’’

Za car detailing neophodan Vam je servis od poverenja. Treba Vam neko koga klijenti hvale i ko je poznat po tome što automobile vraća u stanje najpribližnije prvobitnom po pristojnoj ceni.

Mnogo toga možete saznati online, jer činjenica je da nijedan posao ne može danas da opstane ukoliko se ne reklamira i ne priča o njemu upravo na internetu. U svakom trenutku možete pročitati komentare, pohvale i kritike vezane za rad skoro svake manje firme ili većeg preduzeća i saznati šta o njima misle njihovi klijenti.

Naravno, ne zaboravite da nijedan rejting nije savršen i ne očekujte uvek ocenu od 5 zvezdica. Čitajte mišljenja koja ne sadrže samo par reči kao na primer ’’najbolji car detailer’’.

Potrebno Vam je više informacija o iskustvu korisnika usluga gde su saradnje sa odabranim servisom detaljnije i jasnije objašnjene.

TRAŽITE CAR DETAILER-A KOJI JE ISKUSAN I VOLI SVOJ POSAO

Višegodišnje iskustvo jedna je od stavki koja garantuje da će odabrani servis odlično obaviti zadatak koji se postavi pred njega. Godine rada uključuju sređivanje raznovrsnih vozila i ispunjavanje zahtava velikog broja klijenata.

Takođe, ako primetite da odabrani car detailer voli svoje zanimanje i uživa u radu, to govori da ćete biti zadovoljni ishodom svoje investicije. U tom slučaju postoje posvećenost, fleksibilnost, ljubaznost i poštovanje prema klijentu, a to sve je itekako neophodno da bi obe strane bile zadovoljne.

Mušterija dobija doteran, perfektno očišćen i dezinfikovan automobil, a car detailer dobija stalnog klijenta i dobru reklamu kroz preporuke i pohvale.

MORA DA POSEDUJE ADEKVATNA SREDSTVA ZA RAD

Profesionalac treba da ima sve što je potrebno od alata i hemijskih sredstava da bi svojim radom postigao najbolje moguće rezultate.

Car detailing je posao koji se obavlja ručno od početka do kraja i stoga tehničari u uslužnim servisima moraju imati kompletnu opremu za sređivanje vozila. Vaš odabrani car detailer bi trebao da poseduje najkvalitetnije sredstva za obavljanje radnih zadataka i da zna šta tačno da odabere od alata i hemikalija za pranje, poliranje i druge stavke koje obuhvata car detailing.

Dobra reputacija je dokaz o pružanju kvalitetnih usluga i car detailer koji je poseduje definitivno zaslužuje Vašu pažnju.

KOLIKO VREMENA MU TREBA DA ZAVRŠI POSAO?

Za car detailing kod jednog automobila, računajući enterijer i eksterijer zajedno, neophodno je nekoliko dana.

Ukoliko detailer garantuje da će sve završiti u roku od sat vremena, bolje ga zaobiđite u širokom luku. Od takvog ’’profesionalca’’ dobijate samo uslugu niskog kvaliteta i rezultate koji neće biti ni približni očekivanima.

Car detailing zahteva i vreme i pažnju i zbog toga vredi sačekati malo da se Vaš četvorotočkaš sredi kako treba.

DA LI NUDI SVE ŠTO VAM TREBA?

Nije u svakom servisu isti proces car detailing-a što znači da se pojedine usluge razlikuju ili izostaju sa spiska. Recimo, ako često prevozite kućne ljubimce, a car detailer ne nudi opciju uklanjanja dlačica sa auto sedišta i patosnica, trebalo bi da pomoć potražite na drugom mestu.

KOMUNIKACIJA SA DETAILER-OM PRE SARADNJE

Imate pravo da se upoznate sa pružaocem usluga pre nego što mu poklonite poverenje.

Slobodno se direktno u uslužnom servisu raspitajte koliko dugo rade, da li su upoznati sa Vašim tipom vozila, imaju li fotografije prethodnih radova i da li daju garanciju za svoj rad.

Garancija je izuzetno važna jer se radi o velikom ulaganju i u slučaju greške pružalac usluga se obavezuje da istu ispravi bez dodatnih troškova.

PODRŠKA KOD ODRŽAVANJA VOZILA NAKON DETAILING-A

Iskusan car detailer uvek spreman za saradnju rado će sa Vama podeliti korisne savete vezane za održavanje sređenog vozila posle obavljenog posla da bi ono dugo ostalo u što boljem stanju.

Sigurno će Vam preporučiti sredstva za čišćenje, objasniti Vam kako da održite čistoću staklenih površina i ispričati kako da sačuvate lakirane površine od novih ogrebotina i drugih tipova oštećenja.

Verovatno ćete saznati nešto novo i više voditi računa o svom ljubimcu nego ranije.

Vešt i iskusan car detailer prijatelj je Vašeg vozila i osoba koja će se sa puno pažnje brinuti o njemu.

Ukoliko odaberete pravi servis, nema sumnje da će Vas Vaš četvorotočkaš služiti još dugo i pritom besprekorno izgledati.