Dubinsko pranje vozila čuva vaše zdravlje

cista-unutrasnjost-automobila

Da bi se bezbedno kretali kroz saobraćaj potrebno je da Vaše vozilo bude funkcionalno i čisto.

Redovno održavanje će Vašem četvorotočkašu produžiti vek trajanja i takođe očuvati i Vaše zdravlje, kao i zdravlje drugih putnika koji se sa Vama voze, uključujući i malu decu i kućne ljubimce.

To nije moguće postići klasičnim pranjem u kućnim uslovima, već je neophodno periodično obaviti i dubinsko pranje u specijalizovanom uslužnom servisu.

KAKO PRLJAV AUTOMOBIL NEGATIVNO UTIČE NA VAŠE ZDRAVLJE?

Vozačima ne smetaju nečistoće na spoljašnjosti i u unutrašnjosti vozila samo zbog komfora i estetike. Zbog prljavštine mogu se dogoditi kvarovi i takođe ubrzati propadanje materijala od kog je automobil sačinjen.

Važno je naglasiti da nečistoće, pogotovo one nevidljive golim okom, narušavaju Vaše zdravstveno stanje tako što utiču na pojavu infekcija i alergijskih reakcija. Usled taloženja prašine, mrtvih ćelija kože, mrvica hrane i dlačica dolazi do pojave bakterija, a na vlažim mestima moguća je pojava buđi.

Kontakt sa kožom uzrokuje osip praćen crvenilom, svrabom i drugim simptomima, dok udisanjem patogena dolazi do pojave respiratornih tegoba u vidu kašlja, kijanja, curenja nosa, bolova i otoka u predelu sinusa…

Što više odlažete čišćenje, a posebno dubinsko pranje automobila, raste rizik od infektivnih oboljenja i pogoršanja hroničnih stanja poput astme i ekcema. Nečistoće u automobilu i na njemu podjednako negativno deluju i na fizičko i na mentalno zdravlje vozača.

Naime, dok vozite provodite dosta vremena u kabini i prljavština može poremetiti Vaš fokus i loše uticati na Vašu organizaciju. Podstiču se depresija i anksioznost i inače održava negativno raspoloženje i napetost vozača.

ZBOG ČEGA JE JOŠ VAŽNO DA VOZILO U SVAKOM TRENUTKU BUDE ČISTO?

Dobra vidljivost je ključna za prevenciju nezgoda i zato sve staklene površine treba da budu savršeno čiste. Zbog taloga nečistoća motor otežano radi i brže se kvari.

Redovno održavanje vozila smanjiće potrošnju goriva. Prolongirano zadržavanje prljavštine na farbi podstiče njenu eroziju, a u najgorem slučaju dolazi i do korozije na limariji. Čistoća automobila pomaže drugim ljudima da Vas bolje upoznaju i stvor određen utisak o Vama.

OBIČNO PRANJE NIJE DOVOLJNO DA BI SE UKLONILE NEČISTOĆE

Klasičnim pranjem kod kuće uz pomoć sunđera, vode, malo deterdženta i krpe možete postići da Vaš auto izgleda savršeno čisto, ali samo na prvi pogled. Vozači samostalno ne mogu ukloniti svu prljavštinu i uzročnike infekcija jer nemaju adekvatna sredstva, uslove za rad, vreme, znanje i iskustvo. Tako se može samo održavati higijena automobila koji se redovno pere i dubinski.

Znači, potrebno je periodično odraditi detaljnije pranje u uslužnom servisu što je odavno potreba, a ne luksuz. Ukoliko to ne praktikujete nećete uštedeti novac već ćete potrošiti i više nego što ste planirali na kvarove i mehanička oštećenja. I na lekove takođe.

ZAKAŽITE DUBINSKO PRANJE U PROFESIONALNOM SERVISU

Pomozite svom četvorotočkašu da besprekorno radi i dugo traje i istovremeno sačuvajte svoje zdravlje. Na svakih 6 meseci ga odvezite u specijalizovani uslužni servis gde će se iskusni tehničari pobrinuti za njega.

Putem dubinskog pranja biće temeljno uklonjena sva prljavština, koja uključuje i prisustvo patogenih mikroorganizama. Tretira se kompletno vozilo uz profesionalna sredstva i time se eliminišu uzročnici infekcija i druge nevidljive i vidljive nečistoće.

KAKO IZGLEDA DUBINSKO PRANJE VOZILA?

Na početku se usisavaju sve krupne nečistoće u unutrašnjosti koje se zadržavaju na podu, patosnicama, sedištima, kontrolnoj tabli… Zatim se radi suvo brisanje i vodeno čišćenje da bi se detaljno oprala sedišta, prostirke i patosnice.

Stakla se tretiraju posebnom formulom sa vrhunskom snagom čišćenja i završnom obradom. Posebno se površinski čiste, a zatim i dubinski tretiraju svi kožni delovi namenskim sredstvima. Čitav automobil se još jednom briše i usisavača i vraća se prvobitni sjaj čitavog enterijera.

Na kraju se koristi parfem da bi unutrašnjost bila sveža i mirisna. Auto ponovo izgleda kao nov i vozači su oduševljeni rezultatima. Ponovo mogu da voze u komfornom okruženju koje je takođe i zdravo.

SPREČITE POJAVU NOVIH INFEKTIVNIH MIKROORGANIZAMA U VOZILU POSLE OBAVLJENOG DUBINSKOG PRANJA

Jednom nedeljno usisajte i obrišite unutrašnjost vozila, a spolja ga operite uz pomoć mekog sunđera, blagog deterdženta i vode. Ukoliko nešto prospete ili prolijete u vozilu, odmah to obrišite da bi sprečili stvaranje fleka i plesni, kao i pojavu novih bakterija.

Istraživanja su pokazala da se na površini volana i ključeva od automobila često nalazi više bakterija nego na wc šolji i zato ih povremeno treba poprskati nekim dezinfekcionim sredstvom ili obrisati antibakterijskim vlažnim maramicama. Redovno provetravajte unutrašnjost vozila.

Takođe, odlični su i ovlaživači vazduha za automobil koji imaju funkciju filtriranja toskičnih materija unutar automobila. Kao takvi, predstavljaju dodatnu pomoć u zaštiti od respiratornih infekcija.