Dubinsko pranje stolica

dubinsko pranje stolica

Kad se kupe nove stolice, sačinjene od bilo kakvog materijala, svojim dizajnom umeju da obogate izgled prostora i učine ga komfornijim za boravak.

Običnim drvenim ili plastičnim stolicama potrebno je jednostavnije čišćenje, a kod tapaciranih situacija je već drugačija.

U svakom slučaju, da bi se održao dobar izgled i higijena stolica bitno je redovno obavljati proces čišćenja.

Kod njih se savetuje da makar jednom godišnje budu detaljno oprane od strane profesionalnog servisa za dubinsko pranje.

ZAPRLJANE STOLICE NISU SAMO ESTETSKI PROBLEM

Zato što se smatraju manjim delovima nameštaja i praktičnom dopunom postojećeg enterijera, higijena stolica se neretko zanemaruje, posebno ukoliko se one često koriste.

Čak i prilikom sređivanja kuće ili kancelarije, među stvarima koje se uglavnom ignorišu ili se samo površinski čiste su upravo stolice.

Nakon frekventne upotrebe, materijal od koga su one napravljene postaje istrošen i gubi boju zbog prisustva nečistoća.

U slučaju da su bile odložene sa strane i nisu dugo korišćene za sedenje, stolice postaju mesta na kojima se akumuliraju prašina i paučina.

Ako je vazduh vlažan, na metalnim delovima formira se korozija.

Na stolicama se zadržavaju i uzročnici infekcija poput virusa i bakterija.

To znači da postoji veća opasnost od zaraze ako se one ne čiste redovno.

TAPACIRANE STOLICE ZAHTEVAJU POSEBNU PAŽNJU

Stolice se tapaciraju uz pomoć različitih materijala da bi bile što udobnije i istovremeno izgledale atraktivnije.

Danas se upravo na ovakav način proizvode fotelje, kancelarijske stolice i trpezarijske stolice.

Podjednako su lepi i stari i nešto moderniji modeli kod kojih se za tapaciranje koristi mnogo različitih materijala, širok spektar boja i mnoštvo dezena.

Međutim, njihovo čišćenje i pranje zahteva poseban pristup, a neadekvatna higijena im vrlo brzo uništava izgled i funkcionalnost.

Delovi koji su tapacirani, kao što su naslon i površina za sedenje, upijaju znoj, neprijatan miris cigareta i prolivenu hranu i piće.

Na materijalu ostaju fleke, koje nakon dugog ignorisanja neretko se vrlo teško skidaju.

KADA TREBA ZATRAŽITI POMOĆ USLUŽNOG SERVISA?

Postoje brojne situacije kada je samo profesionalni tretman jedino rešenje za spas stolica, kao i drugih delova nameštaja.

U kućnim uslovima nije moguće uvek oprati stolice tako da im se vrati prvobitan izgled i u isto vreme uništile sve pretnje po zdravlje osoba koje ih koriste.

Zakazivanje termina za dubinsko pranje je rešenje koje ne predstavlja luksuz i rešiće Vam velik problem, istovremeno ostavljajući za Vas više slobodnog vremena da bi se posvetili nekim mnogo važnijim stvarima.

Proces dubinskog pranja će kao krajnje rezultate dati savršenu čistoću, dezinfekciju i produžetak veka trajanja stolica.

Čak i kod najosetljivijih materijala doći će do obnove boje i teksture.

Uz pomoć naprednih tehnika, inovativne tehnologije i bogatog iskustva, pružaoci ovakvog tipa usluga trudiće se da zadovolje standarde kvaliteta i ispune Vaša očekivanja.

KAKO IZGLEDA DUBINSKO PRANJE STOLICA?

Članovi tima koji rade profesionalno dubinsko čišćenje i pranje nameštaja prvo pažljivo proučavaju materijal od kojeg je stolica napravljena i zatim vrše odabir sredstava za pranje.

To mogu biti ekološki bezbedne hemikalije na bazi vode ili proizvodi za suvo čišćenje u obliku spreja.

Pre samog procesa detaljnog, dubinskog pranja, usisavaju se krupne nečistoće i dolazi do delova koji su skoro nedostupni.

Ponekad se umesto usisivača koriste posebne četke ili krpe, što naravno zavisi od čega je sačinjena stolica spolja i iznutra.

Posle sušenja, metalni ili drveni delovi i površine se poliraju do visokog sjaja.

ODRŽAVANJE STOLICA NAKON DETALJNOG DUBINSKOG PRANJA

Prevencija je uvek bolja od lečenja, što svakako važi i za održavanje čistoće delova nameštaja poput stolica.

Ako prospete nešto po stolici ili primetite fleku od znoja, odmah je obrišite da sprečite njeno zadržavanje i time sačuvate materijal od trajnog zaprljanja.

U zavisnosti od materijala birajte sredstva za čišćenja.

Kod plastičnih stolica moguće je koristiti običan tečni deterdžent i mlaku vodu, dok je za osetljivije površine poput eko kože poželjno sredstvo u spreju proizvedeno baš za negu nameštaja sačinjenog od takve sirovine.

Ako je stolica tapacirana, pre brisanja i pranja iste usisajte sa nje krupne nečistoće, a pomoću creva pokušajte da zahvatite sve pregibe i kanale u kojima se prljavština sakuplja.

NE ZANEMARUJTE ČISTOĆU STOLICA

Iako ne predstavljaju uvek centralni deo enterijera u svakoj prostoriji, stolice je potrebno negovati i time očuvati njihovu funkcionalnost.

Periodično dubinsko pranje stolica produžiće im vek trajanja, sačuvati Vaše zdravlje i održati lepotu ovakvog tipa nameštaja.

Sprečava se brzo propadanje materijala i stvaranje trajnih oštećenja, a prostor ostaje udoban i prijatan za boravak.

Dugo nećete morati da razmišljate o kupovini novih stolica i sačuvaćete dosta finansijskih sredstava.

Da ne napominjemo da ćete sačuvati zdravlje svakog ko koristi te stolice, a posebno osetljivije grupe poput dece i kućnih ljubimaca.