Dubinsko pranje garnitura

dubinsko-ciscenje-namestaja

Organizovanje enterijera je posao kojem treba posvetiti dosta pažnje i usput svaki detalj uklopiti da bi čitav prostor lepo izgledao i bio komforan.

Zbog toga, često se kupuju garniture, koje predstavljaju komplet nameštaja izrađen od istih materijala.

Postoji više tipova garnitura, a svakako su najzastupljenije ugaone i takozvane TDF garniture (trosed-dvosed-fotelja).

Svaki taj set nameštaja zahteva redovno održavanje čistoće da bi što duže bio funkcionalan i predstavljao bezbedno mesto za sedenje ili ležanje.

S obzirom da neretko kućne metode nisu dovoljne, potrebno je periodično obaviti posao dubinskog pranja.

POVRŠNO ČIŠĆENJE NIJE DOVOLJNO

Prilikom rutinskog sređivanja prostora u kom živimo ili radimo, često samo velikom brzinom čistimo vidljive delove nameštaja kao što su garniture, a takođe se događa da ljudi mesecima zanemaruju ove elemente enterijera.

Kao rezultat dobijamo izvore zaraze i mesta na kome se zadržavaju alergeni, ružne fleke i neprijatni mirisi.

Prave opasnosti po zdravlje osoba koje koriste garniture, a ne održavaju ih adekvatno, ne vide se na prvi pogled.

Među njima su bakterije, gljivice, sitne čestice, dlačice, mrvice i grinje.

Prodiru duboko u tkaninu i standardnim čišćenjem ih je nemoguće ukloniti.

Takav nameštaj se ubrzo troši, njegova lepota brzo iščezava i ponekad dolazi u takvo stanje da ga je nemoguće doterati i na kraju zato završava na otpadu.

Međutim, to ne mora da se desi.

USLUŽNO DUBINSKO PRANJE GARNITURA

Pored osnovnog čišćenja koje se može realizovati i u kućnim uslovima, od velike je važnosti periodično dubinski oprati garniture, bez obzira na materijal od kojeg su proizvedene, koji je nivo zaprljanosti i koliko često se koristi nameštaj.

Za ovakav posao neophodna su profesionalna sredstva i iskustvo, a činjenica je da to ne poseduju svi, već samo specijalizovani servisi.

Usluge dubinskog pranja se pružaju po povoljnim cenama, što znači da ih svako može priuštiti.

Potrebno je samo zakazati termin, a tehničari će doći na željenu adresu i detaljno oprati garniture.

I vidljive i nevidljive zone se tretiraju jednako, uz dubinsko uklanjanje nečistoća i uzročnika bolesti.

Oprane garniture se suše velikom brzinom, a materijalu se vraćaju boja i svežina.

Ovaj proces će dezinfikovati nameštaj, osvežiti njegov izgled i produžiti mu vek trajanja.

DUBINSKO PRANJE KORAK PO KORAK

  1. Na samom početku, tehničari detaljno pregledaju garnituru. Zanimaće ih koliko je ona stara. Upoznaju se sa materijalom i nivoom zaprljanosti nameštaja i istovremeno određuju sredstva i alate koji će biti upotrebljeni tokom procesa dubinskog pranja. Odabir sredstava je veoma važan jer se ne tretiraju svi modeli i materijali na isti način, pa tako detaljno pranje ne funkcioniše isto kod garnitura od štofa i eko kože.
  2. Procedura pranja uglavnom se bazira na ubrizgavanju rastvora pripremljenog od tople vode i ekološki bezbednih hemikalija duboko unutar nameštaja. Ovako se dolazi i do nedostupnih nečistoća, koje se razlažu, a prisutni štetni mikroorganizmi ubijaju. Neprijatni mirisi iščezavaju. Uporne fleke se saniraju sa posebnom pažnjom.
  3. Ubrizgan rastvor se izvlači u spoljašnju sredinu, a sa njim i nakupljena prljavština. Maksimalna količina tečnosti se uklanja iz tapacirunga da bi se sprečilo stvaranje vlage i buđi i privlačenje moljaca. Ne ostaju nikakvi ostaci, već samo savršena čistoća i svežina. Za svega nekoliko sati orpana garnitura je potpuno suva i spremna za korišćenje.
  4. Odmah nakon obavljenog radnog zadatka, tehničari ponovo pregledaju nameštaj. Ovaj korak se ne preskače da bi se tim uverio u dobre rezultate. Inspekcijom se utvrđuje da li je neko zaprljanje preskočeno. S obzirom da je zadovoljstvo klijenata najveći uspeh servisa za dubinsko pranje, neophodno je ispuniti njihova očekivanja.

ODRŽAVANJE GARNITURA NAKON DUBINSKOG PRANJA

Slobodno pitajte tehničare koje proizvode preporučuju za standardno održavanje čistoće garnitura.

Nakon kupovine ovih sredstava, koristite ih prema uputstvu sa pakovanja.

Sa štofa možete nežnom četkom skinuti čestice prljavštine, a zatim ih usisati.

Kožne garniture obavezno prebrisati suvom krpom nakon pranja, a da bi materijal i boja opstali dugo vremena držite ih što dalje od direktne sunčeve svetlosti i izvora toplote.

Odmah uklonite prosute tečnosti i ne pušite unutra da ne bi unutar nameštaja zadržao miris duvanskog dima.

DUBINSKI OPRANE GARNITURE SU NAJKOMFORNIJE I NAJBEZBEDNIJE

Flekava i prljava garnitura, puna grinja, mrvica od hrane, prašine i drugih nečistoća, svakako ne mami nikoga da legne ili sedne na nju.

Kao takva predstavlja izvor zaraze i okidač za alergijske reakcije, a uslužno dubinsko čišćenje će pomoći da se ona transformiše u estetski nameštaj prijatan za korišćenje.

Osim što će se garnituri vratiti izgled koji je imala kao kad je tek kupljena u radnji, ukloniće se i rizik od infektivnih bolesti i neprijatni mirisi.

Zaštitite svoja ulaganja putem profesionalnog dubinskog pranja nameštaja i obezbedite mu dugotrajnost i komfor.