Dubinsko pranje enterijera automobila: Šta je potrebno da znate

dubinsko pranje enterijera automobila

Čišćenje unutrašnjosti enterijera automobila se često zanemaruje uglavnom zbog različitih materijala od kojih je sačinjena ili zbog teško pristupačnih delova, ali i nebrige vlasnika. Vozači zaboravljaju da je čisto okruženje veoma važno ne samo za njih, već i za ostale putnike u vozilu, ali i samo stanje automobila.

Umesto da ignorišete prljavštinu, neprijatne mirise i fleke u kabini Vašeg četvorotočkaša, pozovite pouzdan uslužni servis koji se bavi dubinskim pranjem čitavog vozila, uključujući i svaki delić njegove unutrašnjosti.

ŠTA JE DUBINSKO PRANJE UNUTRAŠNJOSTI AUTOMOBILA?

Svaka pravilna nega automobila uključuje i redovno čišćenje enterijera koje obavlja vozač uz periodičnu pomoć veštih tehničara koji rade u specijalizovanim servisima za dubinsko pranje.

Ne radi se samo o estetici. Detaljna nega enterijera ključna je za produžavanje radnog veka vozila, njegovu funkcionalnost, bezbednu vožnju i zdravlje ljudi koji se voze u automobilu.

Dubinsko pranje u uslužnom servisu preporučuje se svim vlasnicima automobila, a posebno onima koji prevoze malu decu i kućne ljubimce i imaju problem sa alergijama.

Uslužno dubinsko pranje je vrlo isplativa investicija i vredi svaki dinar.

SVE OPASNOSTI KOJE SA SOBOM NOSI PRLJAV ENTERIJER AUTOMOBILA

Prljavština unutar vozila neretko je uzrok operativnih komplikacija zbog kojih slede kvarovi i rizici da se u toku vožnje desi nezgoda. Zamagljena stakla drastično smanjuju vidljivost, dok prašina i masnoće uzrokuju probleme sa prekidačima.

Zbog nečistoća, ali i drugih uzroka poput dima cigareta, dolazi do zadržavanja neprijatnih mirisa koji provetravanjem ne mogu da se uklone, a komercijalni parfemi za auto mogu samo na neko vreme da ih kamufliraju umesto da ih eliminišu.

Nečist automobil izvor je alergena, bakterija i virusa i boravak unutar njega predstavlja opasnost po zdravlje vozača i putnika. Dolazi do pojave respiratornih tegoba i osipa na koži, a osobama koje imaju probleme sa alergijama i astmom može se pogoršati zdravstveno stanje.

Ovi razlozi su sasvim dovoljni da uložite u uslužno dubinsko čišćenje, jer zdravlje Vas i Vaših najmilijih nema cenu, dok sam automobil predstavlja previše veliku investiciju koja se mora održavati jer će propasti i postati opasan i za Vas i za ostale učesnike u saobraćaju.

ZBOG ČEGA ČIŠĆENJE I PRANJE KABINE ZAHTEVA DODATAN NAPOR?

Tretiranje unutrašnjosti automobila je posao koji zahteva dosta vremena i truda da bi se postigli rezultati koji su zapravo dobri.

Brojni vozači misle da su brzinskim brisanjem i usisavanjem samo vidljivih delova rešili problem, a zapravo nisu učinili ništa da bi svog ljubimca učinili bezbednijim i komfornijim za vožnju.

Nekad nije ni volja i želja nisu dovoljni jer nažalost nemamo svi vreme, uslove i veštine da bi uvek savršeno doterali kabinu svog vozila.

Pranje spoljašnjosti nije ništa u poređenju sa sređivanjem unutrašnjih delova od kojih mnogi nisu dostupni ili zahtevaju posebne metode čišćenja koje je u kućnim uslovima praktično nemoguće primeniti.

KAKO IZGLEDA DUBINSKI TRETMAN ENTERIJERA AUTOMOBILA?

Posao se obavlja pomoću posebnih usisivača, mekih krpa, finih četkica, namenskih i ekološki bezbednih deterdženata i komprimovanog vazduha.

Prvo se detaljno usisavaju sve krupne nečistoće, uključujući i prtljažnik, sedišta i patosnice.

Nakon toga se čitava unutrašnjost dubinski pere. I apsolutno nijedan vidljiv i nevidljiv deo se ne preskače.

Zasebno se tretiraju tapacirung, dečija auto sedišta i plastični delovi kabine. Usput se tretiraju fleke specijalnim sredstvima, a zatim poliraju glatke površine i parfimiše čitava kabina.

Celokupan enterijer ponovo izgleda kao nov. Osvežen, dezifikovan i savršeno očišćen.

KOLIKO ČESTO TREBA DUBINSKI PRATI ENTERIJER AUTOMOBILA?

Kada je u pitanju uslužno dubinsko pranje automobila, eksperti preporučuju da automobil na ovakav način treba tretirati na svakih 6 meseci.

U slučaju da automobil vozite svakodnevno i u njemu prevozite decu i kućne ljubimce možda će biti potrebno da se ovaj posao obavlja češće.

A kada se govori o održavanju čistoće kabine u intervalima između dva dubinska pranja, neophodno je da to vozači čine bar jednom nedeljno.

USLUGA KOJA NIJE LUKSUZ NEGO POTREBA

Nismo svi stvoreni za sve, niti imamo vreme, uslove i nerve da bi se detaljnije posvetili pojedinim poslovima. Zbog toga su tu timovi koji su obučeni, iskusni, strpljivi i posvećeni. Uz to poseduju svu potrebnu opremu pomoću koje će unutrašnjost Vašeg automobila ponovo biti blistavo čista i komforna za boravak.

Ovakve usluge nisu skupe i dostupne su svima i smatraju se ključnim delom održavanja higijene vozila. Od velike je važnosti da se se uvek krećete kroz saobraćaj u automobilu koji je pre svega bezbedan.

Negujte ga redovno da bi Vas što duže služio, a i da mu održite vrednost u slučaju da jednoga dana odlučite da ga prodate, jer niko neće želeti da kupi vozilo koje je prljavo, zapušteno i neprijatno miriše.