Detaljno opran nameštaj čuva vaše zdravlje

dubinsko-ciscenje-namestaja

Veoma zanimljiv podatak govori da ljudi danas više od 90% vremena provode unutra i upravo zbog toga treba obratiti pažnju na odabir i izgled svakog dela enterijera.

Nakon dugoročnog korišćenja, svaki element, a naročito nameštaj, u Vašem domu ili prostoru namenjenom za rad se polako troši, što je sasvim normalna pojava.

Daleko veći problem jesu nečistoće i patogeni koji prodiru i u najdublje delove svakog elementa.

Što se duže zadržavaju, više ugrožavaju zdravlje svojih korisnika, a posebno male dece i kućnih ljubimaca.

Nikako ne smete zapostaviti čistoću svog nameštaja.

Redovno ga čistite i periodično dubinski operite u profesionalnom servisu da bi ostao bezbedan i što više očuvan.

ŠTA SE KRIJE U VAŠEM NAMEŠTAJU?

Možda Vaš krevet, dvosed ili fotelja na prvi pogled izgledaju čisto.

Uvereni ste da samostalno možete da održavate higijenu svog nameštaja.

Međutim, ništa od toga nije tačno.

Na površini materijala i u unutrašnjim slojevima kriju se uzročnici infekcija i alergeni zbog kojih se remeti zdravlje osoba koje taj nameštaj koriste na svakodnevnoj bazi.

Verovali ili ne, vlakna koja se nalaze u sastavu materijala od kojeg je proizveden nameštaj se ponašaju kao vazdušni filteri i sa lakoćom zadržavaju nevidljive čestice prljavštine.

Kada su u pitanju štetni mikroorganizmi, najčešće su to bakterije koje Vaš komad nameštaja koriste kao novo okruženje za preživljavanje i razmnožavanje.

Među prisutnim vrstama ističu se stafilokoke, pseudomonas i ešerihija koli.

Nameštaj zadržava buđ, znoj, ostatke hrane, prolivenu tečnost, fleke od šminke, dlačice i polen.

Sve ovo će izazvati neugodne reakcije i tegobe od strane Vašeg organizma, a mahom su to problemi sa disanjem i kožni osip praćen crvenilom i iritacijom.

USLUGE DETALJNOG PRANJA I NJIHOVA KORIST ZA ZDRAVLJE

Periodično dubinsko pranje predstavlja normalan korak kada je u pitanju održavanje higijene nameštaja i odavno više nije luksuz.

Ovakve usluge su dostupne svima po pristojnim cenama da bi brinuli o čistoći svog nameštaja i eliminisali sve pretnje po zdravlje.

Uklanjaju se vidljive nečistoće, tvrdokorne fleke, štetni mikroorganizmi i neprijatni mirisi.

Tokom čitavog procesa vodi se računa o detaljima, poklanja pažnja kritičnim mestima i primenjuju se ekološki bezbedne hemikalije.

Bez obzira da li je napravljen od prirodnih ili sintetičkih materijala, Vaš nameštaj će zasijati kao nov i ponovo će biti komforan i estetski lep.

Osim što će mu biti poboljšan izgled, takođe će postati siguran za odmor ili rad, stvarajući higijenski čisto i bezbedno okruženje za sve svoje korisnike.

KOLIKO ČESTO TREBA ČISTITI I PRATI NAMEŠTAJ?

Ukoliko ne obraćate pažnju na svoje komade nameštaja dok materijal ne počne da gubi boju i teksturu, očigledno je da predugo odlažete proces čišćenja.

Ne dopuštajte da se Vaša sofa ili stolice vidno isflekaju uz prisustvo neugodnog mirisa i uzročnika infekcija.

Svakako ga možete čistiti sami, ali obavezno uz dubinsko pranje koje ćete obavljati dva puta godišnje radi potpune eliminacije bakterija, virusa, gljivica, toksina i alergena.

Neka Vam održavanje čistoće nameštaja postane navika i to možete činiti sami jednom nedeljno ili dva puta u toku nedelje ako imate malu decu ili kućne ljubimce u kući ili stanu.

PROCES DUBINSKOG PRANJA NAMEŠTAJA

Na početku, prljav nameštaj se pregleda od strane iskusnih tehničara i tada se proučavaju sve nečistoće koje treba ukloniti.

Istovremeno, vodi se računa o materijalu od kojeg je nameštaj napravljen, boji i starosti pa se na osnovu toga biraju sredstva pomoću kojih će se izvršiti dubinsko pranje.

Ovi koraci su veoma važni da bi se postigli što bolji krajnji rezultati.

Pranje se vrši uz pomoć specijalne mašine koja ubrizgava ekološki bezbedne hemikalije rastvorene u toploj vodi duboko u tapacirung.

Nakon toga, voda se izvlači, a sa njom i sve nečistoće.

Kada je čitav posao gotov, pristupa se ponovnoj kontroli da bi usluga bila što kvalietnija, a klijenti zadovoljni.

U roku od nekoliko sati nameštaj je potpuno suv.

SAVETI ZA ODRŽAVANJE NAKON OBAVLJENOG DUBINSKOG PRANJA

  • Prilikom odabira sredstva za čišćenje koje ćete koristiti sami i održavati higijenu svog nameštaja, vodite računa o oznakama koje se nalaze na pakovanju kao i za koji tip materijala su proizvodi namenjeni. Ukoliko niste sigurni oko odabira adekvatnog proizvoda, pitajte za savet i mišljenje tehničare koji su dubinski oprali Vaš nameštaj.
  • Krupnije nečistoće uklanjajte usisivačem. Koristite uzak i dugačak nastavak za uglove, pregibe i manje dostupne delove.
  • Fleku uklonite odmah i nikako je ne sakrivajte prekrivačem. Što duže stoji na materijalu, veća je verovatnoća da će trajno ostati na njemu i upropastiti njegov izgled.
  • Pozicionirajte svoj nameštaj tako da nije izložen direktnoj sunčevoj svetlosti po ceo dan. Zbog ultraljubičastih zraka će velikom brzinom izbledeti boja na Vašem omiljenom dvosedu ili fotelji.