Car detailing vam može pomoći da brže i bolje prodate svoj automobil

car detailing unutrasnjosti automobila

Da li ste doneli odluku da je vreme da se pozdravite od svog automobila?

Bez obzira na razlog, važno je da ga pripremite za predstavljanje potencijalnim kupcima bilo da ćete ga fotografisati, snimati ili uživo pokazati. Svakako, automobil mora biti u što boljem stanju da bi se brže obavila kupoprodaja i bez poteškoća, a Vi ostvarili željeni profit.

Da bi dobili maksimalnu moguću zaradu od prodaje svog četvorotočkaša preporučuje se da u profesionalnom servisu zakažete car detailing.

ŠTA ODREĐUJE VREDNOST VOZILA KOJE JE PREDMET PRODAJE?

Očigledan faktor koji ima uticaj na formiranje cene automobila za prodaju je svakako njegovo opšte stanje i funkcionalnost. Tu se podrazumeva koliko nedostataka ima u vidu oštećenja i kvarova, kao i koliko puta su vršene popravke na vozilu.

Uvid u redovno servisiranje vozila dokaz je koliko ste brinuli o svom ljubimcu i on će definitivno imati pozitivan efekat na zainteresovane kupce.

Pojedine modifikacije mogu umanjiti cenu predmeta prodaje. Isto, što je veća pređena kilometraža vozilu pada cena. Higijena je takođe bitna stavka.

KAKO CAR DETAILING DOPRINOSI PRODAJI AUTOMOBILA?

Car detailing i samostalno pranje u kućnim uslovima ili samouslužnim perionicama se nikada ne mogu porediti.

Detailing, kako sam naziv usluge govori, zahteva vreme, posvećenost, sredstva i vešte ruke jer se radi o poslu koji je precizan i temeljan. Cilj je dovesti automobil u što bolje stanje jer će se tako najbrže i najlakše prodati.

Niko ne želi izgrebano, prljavo vozilo u kome ima puno prašine i neugodan miris cigareta. Niko ne želi da u takvom okruženju rizikuje svoje zdravlje, pa čak i život.

Upravo zbog toga je car detailing nešto što se često preporučuje i o čemu se neprestano govori kada se spominje priprema polovnog automobila za prodaju.

DA LI U OVOM SLUČAJU ULAGANJE U CAR DETAILING VREDI?

Apsolutno da. Stavite se u poziciju kupca jer sigurno želite da njegov novac ne bude bačen već da bude zadovoljan ishodom kupovine.

Mnogi ljudi ne mogu sebi tek tako da priušte automobil i pažljivo traže šta bi odgovaralo njihovom budžetu. Svakako, bilo da prodajete novije ili starije vozilo nikako ne smete da ga predstavite kao gomilu gvožđa o kojoj niste vodili računa jer i o sebi stvarate lošu sliku.

Kupac neće hteti da obori cenu ako uvidi da ono što nudite zaista toliko vredi i car detailing će biti od pomoći da izvučete maksimalan profit.

Rado će sarađivati sa Vama i hvaliti Vas kao odgovornog i ozbiljnog vlasnika i vozača.

CAR DETAILING – KORAK PO KORAK

Pre svega, vozilo je potrebno temeljno očistiti i iznutra i spolja. Prvo se uklanjaju krupnije čestice prljavštine usisavanjem, a zatim se pristupa procesu pranja. Pojedini delovi se posebno doteruju (npr. točkovi, patosnice i sedišta).

Nakon toga se primenjuju metode za uklanjanje nečistoća koje je nemoguće eliminisati prethodnim koracima, a jedan od primera je upotreba clay bar-a na limariji.

Kada je u pitanju spoljašnjost, radi se poliranje ili voskiranje i time se postiže maksimalan sjaj tretirane površine i usput se uklanjaju manje ogrebotine koje su narušavale estetiku vozila.

To je zaista korisno jer mnogim kupcima smetaju ta spoljašnja oštećenja prilikom kupovine vozila i navode ih da odustanu.

Posle svega vrši se glancanje svih staklenih površine da bi se osigurala dobra vidljivost tokom vožnje, a i automobil će izgledati privlačno sa blistavo čistim vetrobranskim staklima i retrovizorima.

Na kraju se često nanosi neka zaštita od zadržavanja prašine i ogrebotina i upotrebljava se parfem za enterijer jer ko ne voli da sedne i da se vozi u savršeno očišćenom i mirisnom automobilu koji izgleda kao da je tek stigao iz salona?

OSTALI BENEFITI CAR DETAILING-A

Osim što ćete nakon ovakvog tretmana brže prodati Vašeg četvorotočkaša, postoje i mnoge druge pozitivne strane car detailing-a zbog kojih se preporučuje od strane profi servisa da se radi jednom godišnje.

Automobil će biti čist i dezinfikovan. Kao takav neće predstavljati opasnost po Vaše zdravlje, niti ugroziti Vas ili nekog drugog učesnika u saobraćaju dok ste za volanom.

Takvo vozilo će dugo trajati, biti savršeno funkcionalno i služiti svoje vlasnike bez obzira koliko će ih promeniti. Sprečiće se kvarovi i fizička oštećenja na materijalu od kog su sačinjeni delovi.

DODATNI SAVETI ZA USPEŠNU PRODAJU AUTOMOBILA

  • Ako stavljate oglas na internet, slikajte vozilo sa svih strana i spolja i iznutra. Slikajte tokom dana, tako da se sve što bolje vidi.
  • Pripremite potrebna dokumenta unapred poput servisne knjige.
  • Pustite potencijalnog kupca da provoza automobil i sam se uveri u njegovu funkcionalnost na putu.
  • Ako dođe do prodaje, obavezno napravite kopiju ugovora u slučaju problema sa poreskom inspekcijom.